A Citroën autógyár megbízásából a CSA piackutató intézet tanulmánya szerint egy európai ember átlagosan négy év és egy hónapot tölt el életében az autójában attól függetlenül, hogy milyen autó felszerelésekkel van ellátva a jármű.

Ezt a tényt figyelembe véve érthető, hogy szeretnénk autónkat a lehető legkényelmesebbé tenni. Nemcsak biztonságosan szeretnénk eljutni A-ból B-be, hanem egy jól karbantartott autóba szeretnénk beülni, amely biztonságos és kényelmes.

Manapság az autó felszerelésekhez és kiegészítőkhöz való hozzáférés az internet világában nem nehéz feladat. Az autó felszerelésre szakosodott online webáruházak és autóboltok száma egyre több, és mindegyik széles választékot kínál a különféle járműmodellekhez gyártott autós kiegészítőkből. Ezzel szembesülve normális, hogy elveszettnek érezzük magunkat a jó minőségű kiegészítők kiválasztásában.

Érdemes itt körülnézni.: https://www.withcar.hu/

Csak olyan autó felszerelést kínáló weboldalakat válasszunk, amelyek részletes információkat nyújtanak az egyes tartozékok jellemzőiről és funkcióiról, így azt is tudni fogjuk, hogy autónk   gyártmányától vagy modelljétől függően milyen típusú kiegészítő tartozékot vásároljunk meg.

Kényelem az autóban                                                       

A vezetés közbeni kényelem érdekében számos hasznos belső felszerelés létezik, amelyek vonzóvá és élvezetessé teszik vezetési élményét. Ilyenek például a telefontartó, az USB töltő és a Bluetooth kihangosító készlet.

Árnyékoló

A nyári szezonban  az utasok kényelme érdekében is létezik egy nélkülözhetetlen kiegészítő: az  árnyékoló . Kánikulában különösen ajánlott, hogy megvédje az utasokat az UV-sugaraktól és megakadályozza a jármű belsejének túlmelegedését. Legjobb választás a méretpontos árnyékoló vásárlása.

Tetőcsomagtartó

A másik fontos kiegészítő az autó felszerelések között a tetőcsomagtartó. Vannak olyan dolgok, amelyeket egyáltalán nem szeretnénk szállítani autónk csomagtartójában, például piszkos kerékpárokat vagy terjedelmes sífelszerelést.

Az, hogy melyik tetőcsomagtartó felel meg igényeinknek több tényezőtől függ.  Az új autómodelleknél az autógyártó már meghatározza, hogy melyik tetőcsomagtartót lehet felszerelni autónkra. Ezenkívül a maximális terhelés is meghatározza a választást.

Autóponyva

Az autó védelme érdekében érdemes lehet autóponyvát vásárolni.

Szennyeződés, páralecsapódás, UV-sugarak, de még a jégeső elleni védelemre is szolgál az autóponyva. Néhány innovatív modell megakadályozza a korróziót és hatékony védőburkolatot képez a páratartalom, különösen a penész ellen.

A tiszta autó nem csak a megjelenésről szól : a fényszóróknak, az ablakoknak és a külső tükröknek is tisztának kell lenniük a közúti biztonság érdekében.

Autószőnyeg

Az  autószőnyegekre azért van szükség, hogy biztosítsák az autó eredeti padlóburkolatának  hosszú élettartamát, megvédje azt a szennyeződéstől és a nedvességtől.

Méretpontos vagy univerzális autószőnyegek kaphatók, így rajtunk múlik, hogy a számunkra a legmegfelelőbbet válasszuk. Mindenesetre jobb a méretpontos autószőnyeg, mert az tökéletesen lefedik a padló felületét.