A rajzolás mindig is fontos része volt az életemnek, de az utóbbi időben igazán sikerült központivá válnia a mindennapjaimban – nagyon szeretek elmerülni benne. Nem csak azért, mert egy olyan tevékenység, amelynek segítségével képes vagyok kikapcsolódni, hanem mert számomra ez jelenti az igazán kreatív tevékenységet. Mindig is vonzott a művészet világa, és bár közel sem vagyok profi, csak gyerekként jártam grafika szakkörre egy évig, mégis próbálkozom, hogy kifejezzem a gondolataim, érzéseim. Rajzolás közben egészen elmerülök a részletekben. Egy virág szirmai, egy szép épület kontúrjai vagy egy összetett portré… Az alkotás során eltávolodhatok a mindennapoktól és a gondoktól, és teljesen elmerülhetek a saját kis kreatív világomban. A flow-érzés szinte mindig ott van, akkor jó alkotni igazán. De természetesen nem mindig könnyű technikailag a dolog, átadni azt, ami a fejemben van, és nem mindig vagyok elégedett a végeredménnyel. A digitális rajzolással is próbálkozom, de egyelőre még keményebb diónak bizonyul számomra, mint a rajzolás vagy a festés. De ha belegondolok, a rajzolásban is pont az a szép, mint a legtöbb dologban, hogy mindig van hova fejlődni és valamit felfedezni. A stílusom és technikám folyamatosan alakul, és mindig új dolgokat tanulok – önmagamról is.

Részben ehhez a témához kapcsolódik, de azt előre leszögezném: nem vagyok grafikus, és nem is készülök ilyen babérokra törni. Azonban a pólóra nyomtatás eléggé megragadta mostanában a figyelmemet, mégpedig a lolmarktnak köszönhetően. Tudom, hogy pár éve már trend, hogy személyre szabható pólókat adunk egymásnak ajándékba, de a lolmarkt számomra a pólóra nyomtatás egy új dimenzióját hozta el, ugyanis teljesen egyedi mintákat is vállalnak, ha elmeséled nekik, az is bőven elég, és megvalósítják. Én azért megmondom őszintén, a felskiccelésig is elmerészkedek, de tovább nem. Több ötletemet is megvalósították már, és minden alkalommal oda meg vissza voltam a végeredménytől. Nem gondoltam, hogy ilyen profi szakemberekre fogok találni, és hogy a pólóra nyomtatás bizony ennyire menő is lehet. Engem teljesen meggyőztek, sőt mi több, lenyűgöztek! Azért azt fontos elmondani, hogy sok kész mintájuk van, amik nem csak pólókra érhetők el, hanem akár bögréket, sapkákat, táskát és pulóvert is tudunk náluk vásárolni. A legjobbak szerintem a filmes pólók és pulcsik, többségében egyszerűek és nagyszerűek, és nem a sokat látott, elcsépelt mintákat használják, hanem igazán egyedieket. Aztán van még szülinapos, ballagós, lánybúcsús, legénybúcsús, keresztapás, babavárós… Egyszóval mindenféle szett és egyedi darab. A pólóknál szerepel a tervezőjük is, illetve tök sok segédletet találhatsz az oldalon, például a méretezéshez van egy számos táblázat és még videós segédlet is, hogy melyik értéket pontosan hol is kell megmérni. Nekem nagyon tetszik az, hogy így online formában is jelentősen meg van könnyítve a vásárlás, ráadásul még ingyenes méretcsere is biztosított, ha esetleg mégse a megfelelőt rendeltük, szóval szerintem több, mint korrekt ez az ajánlat. Fizikai üzletei is vannak a lolmarktnak, de mivel csomó olyan termékük van, amit csak online találhatsz meg, mivel nyilván nem versenyezhet egy bolt kapacitásával a weboldal, ezért első körben a site-ot ajánlom megtekintésre. Nekem nagyon bejön a legtöbb cuccuk, persze van olyan, ami nem az én világom, és inkább az idősebb hozzátartozóknak tudom mondjuk elképzelni, de ez így van jól. Elég menő dolgaik vannak, és bízom benne, hogy ha nem ismertétek őket, akkor egy kis ihletet kaptatok most arra, hol érdemes szuper ajándékokat beszerezni a jövőben.

A lolmarkt termékeinek minőségéről és az árakról még azt hiszem, nem ejtettem szót. A pólóim abszolút állják a sarat, pedig jó sokat vannak rajtam, mert imádom őket. Azt hiszem, egy bögrénél vagy sapkánál nem érdemes részletezni a minőséget, mert nem tudok olyan részletes és konkrét szempontrendszert felállítani, mint egy póló vagy pulcsi esetében, de a lényeg, hogy ezek is rendben vannak, a minta is bírja a strapát.