A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaféle, bár sokan még sem szívesen készítik otthon, valószínűleg azért, mert azt hiszik bonyolult, pedig nem az. A lasagne recept nem egy bonyolult recept, hanem inkább egy igazi olasz remekmű, amit egy tepsiben vagy jénai tálban tökéletesre készíthetünk.

És ami nem mellesleg tartalmas fogás, nehéz vele mellé nyúlni, és valószínűleg a család minden tagja imádni is fog. A lasagne recept lényegében két részből tevődik össze, a ragu, illetve a besamel elkészítéséből. A ragu elkészítése során a lasagne receptben előírt zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd egy picit megpároljuk. Először a hagymát és fokhagymát olíva olajon megpirítjuk, majd, amikor a vöröshagyma már üveges hozzáadjuk a répát és a fehérrépát is, majd kb. 10 percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst, hagyjuk egy picit pirulni, és utána a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk.

Végül pedig sűrített paradicsommal felöntjük, fűszerezzük és addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Ha a ragu elkészítésével megvagyunk jöhet a besamel elkészítése. A besamel elkészítésének első lépése, hogy a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk. Mind ehhez fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd simára keverjük azt. A lasagne összeállítsa pedig rétegesen történik, vagyis kivajazunk egy jénai tálat, majd beleteszünk egy réteg száraz lasagne tésztát, erre tesszük a besamel negyed részét, majd a ragu egyharmadát, amit megszórunk reszelt sajttal. És majd jöhet a következő réteg.