Bár a mérésékelt égövben nem indokolt a lapostetős szerkezetek kialakítása, de számos újépítésű épület esetében gyakran alkalmazzák ezeket az egyszerűség kedvéért. Egy több emeletes ingatlannál a hagyományos tetőforma komoly kihívásokat jelentene és még a szélsőséges időjárások számára is kedvezőbb esélyt adna a sérülésekhez. Ezért történik meg inkább az egyszerűbb rendszerek kiépítése. Itt viszont nagyon figyelni kell a lapostető szigetelő anyagok használatára. Ezek fogják ugyanis biztosítani, hogy a nedvesség biztosan ne okozzon problémát, beázás formájában, valamint a meleg sem szökjön ki könnyen a belterekből. A lapostető szigetelő anyagok mindig megfelelő sorrendben és kellő alapossággal kell lefektetve legyenek, amely műveleteket sosem szabad elkapkodni.


Melyek a minőségi lapostető szigetelő anyagok?
A hun.sika.com weboldalon a lapostető szigetelő anyagok széles kínálatát találja meg. Továbbá feltüntetve vannak itt a pontos rétegrendek, új szigetelés kiképzése esetén, esetleg már meglévők feljavítására. Sajnos olykor előfordul, hogy a régi lapostető szigetelő anyagok idővel veszítenek a hatásfokukból, vagy éppen azok nem voltak elég precízen elhelyezve, így azok képtelenek jól ellátni a feladatukat. Ismerkedjen meg közelebbről a prémium víz- és hőszigetelő elemekkel, majd tesztelje le azokat a gyakorlatban.

Azt viszont sosem feledje el, hogy a lapostető szigetelő anyagok csak akkor fejtik ki maximális hatásfokukat, ha biztosan ne spórolja ki azok egyikét sem. Erre mindenképpen megéri költenie és a befektetett anyagiak biztosan megtérülnek.