Ha azt halljuk, minikazán, nem igazán tudjuk, hogy miről is van szó. Pedig egyre többen választják otthonuk fűtésére ezeket az eszközöket. Bárhol ideális megoldás lehet, kis lakásoktól nagyobb családi házakig. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb berendezést, ismerjük meg a típusokat.

Gyártótól függően elérhető elektromos és gázzal működő minikazán is. Bármelyiket is választjuk, rengeteg előnyt fogunk tapasztalni. A gázzal működő eszközök a kondenzációs minikazánok. Ezek nagy előnye, hogy a korábban konvektoros, gyűjtőkéményes és kémény nélküli lakások radiátoros fűtése is megoldottá vált. A kiépítés során a füstgáz kivezetést kell megoldanunk, illetve fel kell szerelnünk a radiátorokat. Egy ilyen eszköz egy 50-70 négyzetméteres ingatlan fűtés és melegvíz igényét is képes fedezni. Nagy előnye, hogy a lakás minden helységében (még a nehezen fűthetőekben is) közel egyenletes hőmérsékletet tud biztosítani termosztáttal vezérelve.

Másik egyre ismertebb berendezés típus az AT minikazán. Ez az eszköz elektromosság segítségével állítja elő a hőt. Előnyei közé tartozik a könnyű telepíthetőség, hiszen a készülék apró méretű, kis helyet foglal. Ha a felhasználási helyhez a legközelebb telepítjük, a hőveszteség minimálisra mérsékelhető.  A megfelelő karbantartásokkal hosszú élettartamú, nem kopik. Alkalmas a fűtés mellett használati melegvíz előállítására is. Csendes üzemelésű és rendkívül könnyen szabályozható. Amennyiben megújuló energiaforrásokkal kombináljuk, a rezsiköltségeinket minimálisra csökkenthetjük. A másik minikazán típushoz képest többféle teljesítménnyel kapható, ezért tényleg bármilyen méretű ingatlan fűtését el tudja látni. 4-12 kw-os rendszerek állnak rendelkezésre az ingatlantulajdonosok számára, bérleményekben és ideiglenes fűtés kialakításhoz is kiváló, mivel könnyen mozdítható, ki és beszerelhető.

Bármelyik minikazán típust is választjuk, csak nyerhetünk. Ezen eszközök telepítését nem kötik engedélyhez vagy tervekhez, csak egy hozzáértő szakembert kell választanunk. Munkatársaink az Ön otthonában is elvégzik a felmérést és az igényeknek megfelelő fűtési rendszert építenek ki az Ön kényelmére. A hatékony, környezetbarát működés ezeknél a kazánoknál alapkövetelmény, tehát ami jó a pénztárcánknak, jó a Földnek.

További kérdése van? Nehezen dönt? Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk beszerelni új minikazánját.