Nem olyan régóta része az az érzés az életemnek, hogy 10 évnél fiatalabb autóm van. Eddig csak öreg példányokhoz volt szerencsém. Szerelmes is lettem azóta viszont, nem csak az új autóba, de a Motul 5w40 motorolajba is. Mert az ember elkezd annyira kötődni általában a jóhoz, hogy hirtelen fontossá válik az, hogy hálából nagyon figyeljen a kocsira, és örül, ha a legjobbat adhatja neki. Ezért kellett nekem egy olyan rendelős hely még, mint az olajwebshop.hu, mert innen pedig azonnal pótolni tudok mindent, ami hiányzik éppen a tökéletességhez. Meg, amiről mondja a szerelőm – aki a volt osztálytársam, ezért hordom hozzá mindig, minden kocsimat -, hogy kelleni fog.

Magát ezt a webshopot is ő javasolta amiatt, mert neki is ez vált be. Sok autószerelőt ismer, és mindenki ezt a helyet szereti legjobban közülük. Mikor először néztem, „Árukeresős” Megbízható bolt tanúsítvány, óriási választék, 11 ezer követő a Facebook-on és PostaPontra is kérhető minden – na mondom, ez tényleg jó lesz.

És valóban, nem csak az 5w40 motorolaj és ezek a jellegű dolgok jönnek innen mindig házhoz, hanem a cimborám által megjelölt fékfolyadékot és ilyesmit is meg tudom venni, rendelve. Időben, ami nagy szó. Oké, hogy nekem a személyes ismertség miatt mindent megcsinál soron kívül ez a fiatalkori barátom, de azért be van ő is táblázva. Ha megcsúsznék valaminek a hiánya miatt, akkor ő sem biztos, hogy rám érne pár nappal később is, ahhoz képest, mint ahogy megbeszéltük. De az Olajwebshopnál ilyen gond igazán nincs. Ők még raklapos, óriási rendelési igényt is tűpontosan teljesítenek, gyorsan. Személyesen is van három különböző helyen átvételi lehetőség továbbá… Nem egy kis áruház, de tényleg, nem kevés lehetőséggel.

Szoktam még venni innen, a „kötelezők” körébe tartozó termékeket – beszerezhetitek innen mondjuk az egészségügyi csomagot ti is, meg mindent, ami ahhoz kell, hogy ha csak valami aprósággal jönne át egy délután a cimbora, valami kis kozmetikai dolgot megcsinálni az autón, akkor ahhoz mondjuk kesztyűt, ilyesmit tudjak adni. Legyen minden kéznél… (Vagy kesztyű esetén ugye magára, a kézre…)

És én ilyen vagyok: akad valami olyan jelentéktelen, aprócska kis probléma, ami csak engem zavar, de másnak várhatna akár hónapokig, évekig, én azt is kijavíttatom, megszereltetem a haverommal, amint csak lehet. Az olajwebshop.hu ebben kiváló partner, úgyhogy nem győzöm őket dicsérni.

Akartam még szót ejteni az elején a kedvenc, 5w40 motorolajomról… Ami tehát a Motul 8100 X-Cess 5W-40 motorolaj. Ez egy szintetikus olaj, ami a legjobb a turbófeltöltős kocsikhoz, és a hosszú felhasználási idő miatt kaptam ezt a tippet. Meg persze a megfelelő védelem nyújtása miatt. Ami hosszú olajfeltöltési időszakokra is szavatolná a kívánt hatást. Normális hamutartalmú, magas kenési biztonságot ad, és gyorsan segíti a jó olajnyomást.

Szerintem, ha valaki szereti az autóját, az ezen is meglátszik: hogy honnan és miket rendel bele, és hogy mennyi időnként szervizeltet. Direkt nem említettem sem az autóm márkáját, sem a típusát. Mert azt mondják – és nagyon igaz -, hogy minden autó úgy szolgál, ahogy és amennyire szeretik. Ha az olajwebshop.hu-ra támaszkodtok és ezáltal úgy adtok meg mindent a kocsinak, ahogy az azt igényli, nem lesz bajotok vele gyakran, tutira! Akkor tökmindegy lesz, hogy német, svéd, japán, vagy épp francia az autó… A franciák is olyan megbízhatóvá válnak, ha mindig minden karbantartást megkapnak, amiről csak álmondátok. Szerintem ez a sikerem titka minden járgánnyal. És majd beszámolok róla, ha egyszer megválok ettől a kocsimtól, hogy hogyan is szolgált tényleg nagyon hosszú távon… De az még nem mostanában lesz, mert tényleg hosszútávra tervezek.