Kimondom az igazságot: alkoholbeteg voltam. Pontosabban vagyok, mert ebből teljesen kigyógyulni nem lehet, ugyanakkor az lehetséges, hogy egy életen át sikeresen felvegyük vele a harcot.

Számomra ez egy éve teljesen elképzelhetetlen lett volna, hiszen akkor az alkoholizmus legmélyebb bugyraiban léteztem.

Jól emlékszem rá, már az is komoly veszélyt jelentett, hogy elmenjek egy egyszerű bolti vásárlásra, mert annak mindig az volt a vége, hogy az alkoholos sornál kötöttem ki, ahonnan legalább 2-3 üveggel levettem valamit. Ezt sokszor már aznap megittam. Képzelhetitek, hogy milyen életem volt.

A munkámban nem tudtam teljesíteni, így persze el is bocsátottak. A barátnőm elhagyott, amit tökéletesen meg is tudtam érteni, hiszen még nekem is nehéz volt elviselnem saját magamat.

Aztán jött egy pont az életembe. Egy barátom leültetett egy székre és szó szerint ezt monda:

„Figyelj Peti, találtam egy kiutat a számodra, de ehhez a te akarásodra is szükség van, szóval engedd meg, hogy segítsek.”

Belementem, ami életem legjobb döntése volt.

A barátom megmutatta nekem a felepulok.hu oldalát, amit közösen átolvastunk.

Különös élmény volt, mert már a weboldal szövegének olvasása közben is azt éreztem, hogy belém látnak, és tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mivel is kell nekem küzdenem. Gyakorlatilag még egy szót sem váltottam azzal a stábbal, de már kezdett valamiféle bizalom kiépülni az irányukba.

Mikor láttam, hogy egy 28 napos felépülési programról van szó, egy kicsit megijedtem. 28 napot eltöltenem kellett volna eltöltenem egy intézetben, ami így leírva nem hangzott jól. A félelmem azonban teljesen alaptalannak bizonyult, hiszen ez nem is egy intézet, sokkal inkább egy kedves kis ház, közel a Balatonhoz. Szinte olyan, mintha nyaralni mennék.

Az ott dolgozók mind odaadó emberek, akik nem csak profik, de sorstársak is, hiszen tudják milyen az alkohol ellen küzdeni. Ilyen egy igazi addiktológus, legalábbis a számomra.

Olyan helyre talán nem is mentem volna, ahol senki olyan nem dolgozik, aki ne tudná tapasztalatból is, hogy mi az az alkoholizmus.

Végül bátorságot merítettem, és felhívtam őket telefonon. Már a telefonbeszélgetés is megnyugtató volt a számomra, és a vonal másik végén minden kérdésemre pontos és alapos választ kaptam.

Féltem, hogy csak Budapesten tartanak állapotfelmérést, mert elég messze lakom a fővárostól, de azért megoldottam volna, ha nagyon muszáj. Szerencsére azonban, Veszprémben is végeznek felméréseket, ami már jóval közelebb volt hozzám.

Szörnyen izgultam a felmérés előtt, de kár volt: az addiktológus kedvesen fogadott, és szinte úgy éreztem, mintha egy kedves rokonomhoz mentem volna látogatóba.

A barátom is elkísérhetett az állapotfelmérésre, ami egy külön pluszt jelentett a számomra.

A programjukra alkalmasnak találtak, így már csak várnom kellett annak a kezdetére.

Az a 28 nap életem egyik legfontosabb szakasza volt. Ott sikerült elérnem azt az állapotot, amiben a mai napig vagyok. Egészséges és felépült embernek mondhatom magam, aki már képes elutasítani egy pohár italt.

Így a bolti vásárlás sem okoz gondot, hiszen már rá se nézek az alkoholra.

Gyakorlatilag visszakaptam az életemet, és ezt a barátomnak, és a Felépülők stábjának köszönhetem! Köszönöm Nektek, hogy újra boldog, egészséges ember lehetek!

Bízom benne, hogy a történetemmel másoknak is sikerült segíteni, és ha valaki hasonló szörnyűséggel küzdene, akkor már tudni fogja, mi a megoldás!