Amikor a gépjárművünk szélvédője sérül, akkor sok esetben kő felverődésről vagy jégeső által okozott sérülésről beszélünk. Természetesen vannak ezektől eltérő esetek is, mint például, amikor egy madár vagy nagyobb állat ütközik a szélvédőnek, vagy emberi szándékosság áll mögötte (például amikor a kocsiba maradt a kulcs, és ezért muszáj volt betörni az üveget).

Minden szélvédőt egy három rétegből álló masszív üvegből áll, így igen nagy erő szükséges ahhoz, hogy a szélvédő megsérüljön. Amikor egy szélvédő megrepedt, mindenképp szükséges a cseréje, amely történhet szervízben vagy akár helyszíni szélvédőcserével is. A helyszíni szélvédőcsere egy olyan szolgálatatás, amely segítségével rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, ugyanis a csere egy általunk megjelölt helyszínen és időben történik, így nem szükséges nekünk felkeresnünk a műhelyt, hisz ez esetben a műhely jön hozzánk. A szakemberek egy úgynevezett szervízautóval érkeznek a helyszínre, ami minden szükséges szerszámmal fel vannak szerelve, így könnyen és gyorsan elvégzik a cserét, eközben mi akár lehetünk a munkahelyünkön, szállásunkon, vagy otthonunkban.

A helyszíni szélvédőcsere során nem csak az autónk javítását végzik el, hanem segítenek a teljeskörű casco ügyintézésben is, mellyel még több időt spórolnak meg nekünk.

Amikor észre vesszük a sérülést a gépjárművön érdemes egyből szakemberhez fordulni, hisz nem minden esetben szükséges a szélvédő cseréje, sok esetben elegendő a javítás is, melyet szintén eltudnak végezni az általunk kiválasztott helyszínen.